Ongeval als passagier

Als passagier of bijrijder tijdens een auto-, motor- of scooterongeluk kan het zowel verwarrend als angstaanjagend zijn – vooral als u gewond raakt. U weet misschien niet welke verzekering u dekt: die van de andere bestuurder, uw chauffeur of eventueel uw eigen verzekering. Als u als passagier of bijrijder gewond raakt bij een ongeval, weet dan dit: u hebt te allen tijde recht op een schadevergoeding.

  • Bij een aanrijding: Ondergaat u letsel in gevallen waar er een wederpartij betrokken is bij de aanrijding. Dan heeft u recht op een schadevergoeding als schuldloze derde. De schadevergoeding kunnen wij namens u bij de veroorzaker van het ongeluk verhalen.
  • Eenzijdig ongeval: Ondergaat u letsel doordat de chauffeur een fout maakt? Ook dan heeft u recht op een schadevergoeding. U bent namelijk ook in deze situatie schuldloze derde. Wij verhalen dan namens u de schadevergoeding op de verzekeraar van de chauffeur.
  • Ongeluk in het openbaar vervoer: Loopt u letsel op door een fout van de chauffeur in het openbaar vervoer? Dan verhalen wij al uw schade bij de vervoersmaatschappij.

In sommige gevallen kan het zijn dat er een vorm van eigen schuld meespeelt, bijvoorbeeld als u geen helm draagt als passagier op de motor of scooter, of wanneer u uw gordel niet om had in de auto. Desondanks heeft u ook dan recht op een schadevergoeding welke vaak hoger kan liggen dan 50%.

Laat geen vergoeding liggen, schakel direct een specialist in van Sparta Legal en geniet van volledige ontzorging en maximalisatie van uw recht op vergoeding.