Ik ben aangereden op de fiets

Ik ben aangereden op de fiets en nu?

Ik ben aangereden op de fiets, en nu? Allereerst is het belangrijk om uzelf en anderen in veiligheid te brengen. Zorg voor medische hulp. Zelfs wanneer u weer op de fiets kunt stappen en kunt wegrijden, kan het zijn dat er sprake is van letsel. Onderliggende verwondingen komen vaak later pas aan het licht. Vervolgens is het van belang om de contactgegevens en andere gegevens van betrokkenen te noteren. Schrijf de nummerplaatgegevens op als er een voertuig bij betrokken was, evenals de naam, het adres en de verzekeringsgegevens van de andere partij.

Maak foto’s van de plaats van het ongeval en van de schade aan uw fiets en aan het voertuig met uw telefoon. Bewaar een kopie van het politierapport. Deze zal eventueel als bewijs kunnen dienen wanneer wij een claim indienen voor u.

Als u schade heeft opgelopen tijdens een verkeersongeval op de fiets, kunt u een schadevergoeding krijgen. Mogelijk bent tijdens het fietsen aangereden of bent u van uw fiets gestoten in stilstand. Wat uw situatie ook is, wij helpen u met het berekenen en verhalen van uw letselschade. Neem contact op.

Ik ben aangereden door een auto

Onoplettendheid van uzelf of van andere weggebruikers kan tot een fietsongeval leiden. Er zijn verschillende situaties die van invloed zijn op het recht op schadevergoeding.

Indien u bent aangereden door een auto door eigen schuld, geldt (bijna) altijd een schadevergoeding door de automobilist van minimaal 50%. Voor fietsers jonger dan 14 jaar geldt dat de automobilist volledig aansprakelijk is.

Bent u aangereden door een auto zonder dat dit uw schuld was? Dan is de automobilist voor 100% aansprakelijk voor uw letselschade en eigen schade. Wanneer beide partijen schuld hebben aan het ongeval, wordt de zaak ingewikkeld. Juist in deze gevallen is het zeer verstandig om een letselschadeadvocaat in te schakelen.

Aanrijding met fietser van links

Bent u als fietser aangereden terwijl u eigenlijk voorrang had moeten verlenen? U wordt evengoed als zwakkere verkeersdeelnemer gezien. Zo kunt u (bijna) altijd minimaal 50% van de letselschade verhalen op de automobilist.

Aanrijding fietser met fietser

Zeker in grote steden en drukke verkeerspunten komt een ongeval tussen twee fietsers regelmatig voor. Hierbij geldt de veroorzaker van het fietsongeval de schade dient te vergoeden. De fietser die zich niet aan de verkeersregels hield of onverwacht gedrag vertoonde, kan gezien worden als de veroorzaker van het ongeval.

Ik ben aangereden door een elektrische fiets

Tegenwoordig wordt de elektrische fiets steeds populairder. Volgens de wet valt de gebruiker van een elektrische fiets onder dezelfde regels als een fietser. Een fietsongeval met een elektrische fiets wordt dus gelijk gezien aan een botsing tussen twee fietsers zoals hierboven beschreven.

Gevolgen aanrijding op de fiets

 • (Permanente) pijnklachten
 • Arbeidsongeschiktheid
 • Afhankelijkheid van krukken of rolstoel
 • Aanpassingen in huis
 • Verhuizing naar geschikte woning
 • Gemiste inkomsten door letsel

Schadevergoeding fietsongeval

Vertel ons uw verhaal en wij zetten onze specialisten in om u zo snel mogelijk te helpen.

Neem contact op

 • 100% Kosteloos
 • Persoonlijke aandacht
 • Professioneel en laagdrempelig
 • Altijd bereikbaar
 • Maximaal resultaat